وکیل اراضی ملی در مشهد

وکیل اراضی ملی در مشهد

وکیل اراضی ملی در مشهد

فهرست مطالب

بر اساس اصل ۴۵ قانون اساسی معادن، زمین های موات و یا حتی رها شده، دریا ها، نیزار ها، رودخانه ها، مراتعی که حریم‌ نمی باشد، اموال مجهول المالک، ارث بدون وارث، اموال عمومی و …، از مصادیق اراضی ملی هستند. با وکیل اراضی ملی در مشهد همراه باشید.

وکیل اراضی ملی

اراضی ملی اراضی هستند که از اموال بخش خصوصی جهت منافع مشترک ملی به دولت واگذار شده اند، این اقدام توسط قوانین پارلمانی برای اولین بار در سال ۱۳۴۱ در ایران انجام پذیرفت.

از انواع مهمترین دعاوی ملکی، دعوای اعتراض به تشخیص ملی شدن اراضی موضوع تبصره ۱ ماده ۹ قانون افزایش بهره برداری بخش کشاورزی و منابع طبیعی است.

اعتراض به ملی شدن اراضی

در پاسخ به این پرسش که آیا اعتراض به ملی اعلام شدن اراضی ممکن است یا خیر؟ باید گفت که می‌توان به ملی شدن اراضی اعتراض داشت، به این روش که معترض باید مطابق با تبصره ۱ ماده ۹ «قانون افزایش بهره‌وری قسمت کشاورزی و منابع طبیعی تصویب شده در ۱۳۸۹/۴/۲۳ اقدام کند.

در تبصره ۱ ماده ۹ قانون افزایش بهره‌وری قرار بر این شد تا افرادی که تاکنون در مراجع اداری و قضایی دعوای اعتراض را مطرح نکرده اند و به موضوع دعوای اعتراض آن‌ها تاکنون مورد رسیدگی قرار نگرفته باشد ظرف مدت زمان یک سال از هنگام تصویب قانون افزایش بهره‌وری، اعتراض خویش را در هیئت تعیین تکلیف اراضی اختلافی با کمک وکیل اراضی منابع طبیعی مطرح کنند تا هیئت مذکور به دعوای مربوطه رسیدگی کند.

چنانچه اشخاص مذکور نتوانند در مدت مربوطه دعوای اعتراض را اقامه کنند قانون‌گذار اجازه داده است تا نسبت به دعوای احراز مالکیت در شعبه ویژه که در مرکز هر استانی تشکیل شده اقامه دعوا کنند.

مرجع صالح برای رسیدگی به اعتراضات اراضی ملی

مرجع صالح برای رسیدگی به اعتراضات مبنی بر ملی بودن یا نبودن یک ملک در گذشته به هیئت ۷ نفره ای که به آن هیئت ماده واحده قانون تعیین تکلیف اراضی اختلافی با موضوع اجرای ماده ۵۶ قانون جنگل ها و مراتع مصوب ۱۳۶۷ نام برده می‌شد که به موجب آن، در شرایط کنونی؛ قانونی تحت همین عنوان تشکیل خواهد شد که تا مدتی نزدیک یک سال صلاحیت رسیدگی خواهد داشت.

ولی بعد از لازم الاجرا شدن قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی در سال ۱۳۸۹ و بنابر تبصره یک ماده ۹ قانون مزبور، رسیدگی به اعتراضات در صلاحیت شعب ویژه ای می‌باشد که از جانب رئیس قوه قضاییه انجام خواهد شد. پس باید گفت در حال حاضر مرجع صالح برای رسیدگی به اعتراض ملی اعلام شدن زمین، شعب ویژه دادگستری می باشد.

زمین احیا شده به چه معناست؟

آن دسته از زمین هایی که جزو منابع طبیعی می‌باشند و در مالکیت شخص خاصی تلقی نمی‌شوند و بدون دخالت انسان به حالت طبیعی خود باقی مانده اند ولی فعالیت های کشاورزی بر روی آنها صورت گرفته است را در اصطلاح زمین احیا شده می‌نامند.

ملاک برای ملی بودن یا نبودن یک زمین چیست؟

در واقع ملاک برای ملی بودن یا نبودن یک زمین سابقه احیا بودن آن می‌باشد نه مالکیت زمین. درواقع مهم آن است که بر روی زمینی کار و کشاورزی انجام نشده باشد تا به عنوان زمین و اراضی ملی محسوب شود. چراکه در غیر این صورت زمین احیای است و افراد می‌تواند آن را از منابع طبیعی پس بگیرند.

نکاتی که در هنگام خرید ویلا باید رعایت شود کدام اند؟

۱- خارج از اراضی ملی باشند:
اراضی ملی که خارج از محدوده شهری قرار گرفته باشند به اداره منابع طبیعی تعلق دارند. و آن‌هایی که داخل محدوده شهری واقع شده اند، به سازمان مسکن و شهرسازی تعلق دارند. طبق مطالب عنوان شده، ویلا و یا ملک مسکونی باید واقع در محدوده شهرنشینی، و از اراضی ملی دور باشند.
۲- از حریم و بستر رودخانه فاصله داشته باشد:
رئیس گروه محیط زیست و کیفیت منابع آب ایران اعلام کرده است که؛ ساخت و ساز در حریم رودخانه ها ممنوع نیست ولی با توجه به کاربری رودخانه ها از نظر اکولوژی و حفاظت کیفی، محدودیت هایی از لحاظ استقرار وجود دارد. طبق تحقیقات و مصاحبه های به عمل آمده، محدودیت های ساخت، مانند ساخت کارخونه فولاد به دلیل آلودگی های گسترده تا حریم کیفی ۱۵۰ متر ممنوع می‌باشد ولی واحد های مسکونی به دلیل آلودگی کمتری که دارند در فاصله بعد از حریم کف (که ۲۰ متر است) با نصب سیستم فاضلاب مجاز می‌شوند.
۳- خارج از طرح هادی روستا نباشد:
زمین هایی که بیشتر در روستاهای شمال معامله می‌شوند دارای سند شورایی هستند، سندی که شورا پای مبایعنامه را مهر می‌کند. ایراد وارده به طرح این است که، کاربرد زمین در آن قید نمی‌شود و ماهیت استفاده کردنش به طور واضح، مشخص نیست. در همچین مواردی مسئله طرح هادی مطرح می‌گردد.

طرح هادی چیست؟

نوعی نقشه راه برای توسعه روستا یا شهر می‌باشد که توسط کارشناسان بنیاد مسکن تهیه و تنظیم می‌شود.

نحوه استعلام منابع طبیعی

استعلام اراضی ملی و منابع طبیعی با مراجعه به سامانه سامط امکان پذیر است. (جهت ورود به سامانه روی لینک آن کلیک کنید.)

وکیل اراضی ملی در مشهد

وکیل اراضی ملی در مشهد، بر تمام قوانین مربوط به اختلافات اراضی ملی و شخصی تسلط کامل دارد. بنابراین می توان بیان کرد که علاوه بر تسلط بر تمام امور حقوقی، بر این نوع موارد نیز باید آگاهی داشته باشد و بتواند از موکلان خود در دعوای مربوط به امور اراضی دفاع کامل داشته باشد.

مشاوره با وکیل اراضی ملی

  • تسلط کامل بر قوانین مربوط به امور اراضی ملی (علاوه بر آگاهی نسبت به موارد حقوقی و کیفری و داشتن مجوز از کانون وکلا)
  • دانش و تجربه لازم برای بررسی پرونده. (تجربه درباره پرونده های مختلف اراضی موجب موفقیت بیشتر وکیل اراضی خواهد شد. درواقع می توان بیان کرد هر چقدر در این زمینه تجربه داشته باشد. بهتر می تواند برای دفاع از موکل خود با تسلط بر قوانین و راهکارهای آن، اقدام موفقیت آمیز داشته باشد)
  • آگاهی از موارد ثبتی درباره امور اراضی
  • توانمند برای ارائه لایحه های دفاعیه محکمه پسند با توجه به قانون ها موجود درباره امور اراضی ملی
  • تسلط کافی بر رویه های قضایی

اهمیت بهره گیری از وکیل در پرونده های اراضی ملی

با توجه به رشد روز افزون جمعیت و افزایش تقاضای افراد برای تسلط بر اراضی مختلف. بسیار طبیعی است که در این موارد بین افراد اختلافاتی به وجود آید. بنابراین برای حل مشکلات و دعاوی مختلف قوانین مهم برای رفع این مسائل وضع شده است. از آنجایی که قوانین مربوط به دعاوی اراضی بسیار پیچیده است. گاهی تنها با کمک وکلای با تجربه و مسلط به این قوانین مربوط به اراضی می توان به نتیجه دلخواه رسید.

وکیل متخصص اراضی ملی با داشتن آگاهی کامل از قوانین مربوط به اراضی ملی و توانایی رسیدگی به پرونده‌های مربوط به آن‌ها به خوبی از حقوق شما دفاع خواهد کرد.
یکی دیگر از مزایای ارتباط و دریافت مشاوره از بهترین وکیل اراضی ملی، کمک به شما در رسیدگی به پرونده‌های حقوقی مربوط به اراضی ملی، از جمله پرونده‌هایی که به دلیل اختلاف در مالکیت یا اجاره‌نامه‌ها به وجود می‌آیند، می باشد.
یک وکیل اراضی ملی به خوبی شما را در انتخاب بهترین راه‌حل‌های حقوقی برای مسائل مربوط به اراضی ملی راهنمایی می‌کند.

شماره تلفن وکیل اراضی ملی در مشهد

جهت تعیین وقت مشاوره و قبول دعاوی توسط وکیل پایه یک دادگستری متخصص در حوزه اراضی ملی می توانید با شماره ۰۹۱۵۵۰۰۳۴۱۷ تماس حاصل فرمایید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

نكو داشت نام آوران عرصه هاي گوناگون داراي دو ويژگي متمايز است:  اول آنكه، انسان نكو داشته از اقليم فردی خويش خارج می‌شود و وجهه‌ای اجتماعي می‌يابد، با اين توجيه كه هر بزرگداشتی بزنگاهی است كه سبب می‌شود تا انسان ستوده از قلمرو خويشتن خويش درگذرد و به مقام فرزانگی برسد. نكو داشت لاجرم قرين نيكنامی است و نيكی شانی اخلاقی دارد. بنابراين نكو داشت همانگاه كه رفتار نامداران را چونان معيارهای اخلاقی تعريف می‌كند، در باطن پاسداشت خوبی و رفتار نيك است

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
تعیین وقت حضوری مشاوره و وکالت