قانون تشدید مجازات اسیدپاشی

مجازات اسیدپاشی

قانون تشدید مجازات اسیدپاشی

فهرست مطالب

قانون تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه‌دیدگان ناشی از آن

قانون تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه ‌دیدگان ناشی از آن در تاریخ ۲۱ تیرماه ۱۳۹۸ به تصویب مجلس شورای اسلامی و در تاریخ ۱۱ مرداد ۱۳۹۸ به تأیید شورای نگهبان و ابلاغ شد.

این قانون به‌ منظور تشدید مجازات مرتکبان جرم اسیدپاشی و حمایت از بزه ‌دیدگان این جرم وضع شده است. این قانون شامل احکام و مفاد قانونی در راستای حمایت از قربانیان است که در ادامه با آنها آشنا می‌شویم.

 

۷ ماده اصلی در رابطه با مجازات اسیدپاشی 

ماده ۱

در این ماده ‌قانون ذکر شده است که هر کسی به طور عمد اقدام به پاشیدن اسید کند، هر نوع آسیب یا صدمه‌ای است که به بدن یا سلامتی فرد وارد شود.

( این آسیب می‌تواند شامل جراحت، نقص عضو، ازکارافتادگی عضو، یا حتی مرگ باشد) در صورت شکایت قربانی یا ولی دم مجرم به قصاص نفس یا منفعت محکوم می‌شود.

نکته: اگر مجنیٌ علیه یا ولی دم او شکایت نکنند، مرتکب به طور خودکار مورد تعقیب و مجازات قرار نخواهد گرفت.

 

پیشنهاد مرتبط : ضرب و جرح و مجازات آن

ماده ۲

این قانون به زمانی می‌پردازد که قصاص نفس یا عضو اجرا نمی‌شود به هر علتی یا مصالحه اولیای دم که در این صورت مجازات مجرم به‌صورت زیر است:

الف) جنایت بر نفس، قتل یا ایجاد صدمات شدید به بدن فرد که منجر به فوت او شود مجرم به حبس تعزیری درجه یک محکوم می‌شود .( مدت زمان حبس تعزیری درجه یک بین ۱۵ تا ۲۰ سال است)

ب) در جرایمی که دیه قربانی بیش از نصف دیه کامل باشد مجرم به حبس تعزیری درجه‌دو محکوم می‌شود . (مدت ‌زمان حبس تعزیری درجه یک بین ۳ تا ۱۰ سال است)

ج) در جرایمی که دیه قربانی بیش از یک سوم تا نیمی از دیه کامل باشد مجرم به حبس تعزیری درجه سه محکوم می شود . ( مدت زمان حبس تعزیری درجه یک بین ۶ ماه تا ۲ سال است ).

د ) در جنایتی که دیه قربانی کمتر از یک ‌سوم دیه کامل باشد مجرم به حبس تعزیری درجه چهار محکوم می‌شود . ( مدت ‌زمان حبس تعزیری درجه چهار بین ۱۵ روز تا ۶ ماه است)

ماده ۳

در مورد جرائم قانون تشدید مجازات اسید پاشی مقررات مربوط به آزادی مشروطه قابل اجرا نیست . مگر آنکه اولیای دم اعلام گذشت کرده باشند که در این صورت دادگاه می‌تواند تخفیف دهد .

ماده ۴ – 

مجازات این قانون  در موارد زیر به این صورت است:

الف) درصورتی‌که مرتکب جرم از مجازات ذکر شه در قانون (اعدام) سلب حیات شود، به حبس تعزیری درجه‌دو محکوم می‌شود.

ب) در صورت مجازات مرتکب قصاص عضو باشد به حبس تعزیری درجه سه محکوم می‌شود.

د) درصورتی‌که مجازات مجرم قصاص یا قصاص عضو نباشد، مرتکب به مجازات چند درجه پایین‌تر محکوم می‌شود

ماده ۵

در تمامی موارد گفته شده، مجرم علاوه بر مجازات و پرداخت دیه ملزم به پرداخت تمام هزینه‌های درمانی قربانی خواهد بود.

درصورتی‌که دادگاه تأیید کند مجرم توانایی پرداخت ندارد هزینه‌های درمان از صندوق تأمین خسارت بدنی پرداخت می‌شود

ماده ۶

به شکایات و دعاوی مجازات اسیدپاشی خارج‌ ازنوبت رسیدگی می‌شود.

 

شاید برایتان مفید باشد : مجازات هک گوشی همسر

 

قانون تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه‌دیدگان ناشی از آن گامی مهم در جهت مقابله با جرم اسیدپاشی و حمایت از قربانیان این جرم است.

این قانون مجازات‌های سنگین‌تری را برای مرتکبان این جرم در نظر گرفته است و حمایت‌های مختلفی را برای بزه‌دیدگان ارائه می‌دهد.

انتخاب بهترین وکیل برای جرم اسیدپاشی:

باتوجه‌به پیچیدگی‌های حقوقی و حساسیت این جرم، انتخاب وکیل متخصص و باتجربه در این زمینه بسیار حائز اهمیت است.

وکیل شما باید به قوانین مربوط به اسیدپاشی، رویه قضایی و حقوق بزه‌دیدگان آگاهی کامل داشته باشد. همچنین باید از مهارت لازم برای دفاع از شما در دادگاه و پیگیری حقوق شما برخوردار باشد.

در اینجا چند نکته برای انتخاب بهترین وکیل برای جرم اسیدپاشی ارائه می‌شود:

سابقه وکیل را بررسی کنید: از وکیل در مورد سابقه کار او در زمینه جرایم اسیدپاشی سوال کنید. همچنین می‌توانید نظرات سایر موکلان او را جویا شوید.

با وکیل مشورت کنید: قبل از انتخاب وکیل، با او به طور کامل مشورت کنید و از او در مورد نحوه رسیدگی به پرونده شما سوال کنید.

هزینه‌های وکالت را بپرسید: قبل از انعقاد قرارداد با وکیل، از او در مورد هزینه‌های وکالت سوال کنید و مطمئن شوید که از توان پرداخت آن برخوردار هستید.

احساس راحتی کنید: شما باید با وکیلی که انتخاب می‌کنید احساس راحتی کنید و بتوانید به طور کامل با او صحبت کنید.

 

موفق باشید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

نكو داشت نام آوران عرصه هاي گوناگون داراي دو ويژگي متمايز است:  اول آنكه، انسان نكو داشته از اقليم فردی خويش خارج می‌شود و وجهه‌ای اجتماعي می‌يابد، با اين توجيه كه هر بزرگداشتی بزنگاهی است كه سبب می‌شود تا انسان ستوده از قلمرو خويشتن خويش درگذرد و به مقام فرزانگی برسد. نكو داشت لاجرم قرين نيكنامی است و نيكی شانی اخلاقی دارد. بنابراين نكو داشت همانگاه كه رفتار نامداران را چونان معيارهای اخلاقی تعريف می‌كند، در باطن پاسداشت خوبی و رفتار نيك است

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
تعیین وقت حضوری مشاوره و وکالت