دادگاه صالح در جرایم قاچاق
۱. جرم قاچاق انسان در دادگاه انقلاب
۲.جرم قاچاق مواد مخدر ، روانگردان و پیش سازهای آن در دادگاه انقلاب
۳.جرم قاچاق اسلحه ، مهمات و اقلام و مواد تحت کنترل در دادگاه انقلاب
۴.جرم قاچاق کالا و ارز در سازمان تعزیرات حکومتی
۵.جرم قاچاق کالاهای ممنوعه در دادگاه انقلاب
۶.جرم قاچکالا و ارزاق در صورتی که به نحو سازمان یافته و حرفه ای باشد و یا مستلزم حبس یا انفصال از خدمات دولتی باشد در دادگاه انقلاب
۷.جرم قاچاق ( وارد نمودن مشروبات الکلی نه صادرکردن) در دادگاه کیفری ۲
رأی وحدت رویه شماره ۷۵۱-۱۳۹۵/۵/۵ دیوان عالی کشور
نگهداری_تجهیزات_دریافت_از_ماهواره به استثناء تبصره ماده ۳ و ۸ و بند ب ماده ۹ قانون ممنوعیت به کارگیری تجهیزات استفاده از ماهواره در حکم قاچاق نبوده و رسیدگی به آن در صلاحیت دادگاه_عمومی_جزایی است.
منتشره در سایت روزنامه رسمی مورخ ۱۳۹۵/۸/۱۶
هر چند تجهیزات دریافت از ماهواره طبق تبصره ۴ ماد ه ۲۲ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوّب ۱۳۹۲/۱۰/۳ از مصادیق کالای ممنوع است، لکن نگهداری آن فی حدّ ذاته اگرچه عملی مجرمانه و مستوجب مجازات است، ولی با توجه به معنای خاص قاچاق به شرحی که در بند الف ماده ۱ قانون مورد اشاره آمده و تمیزی که قانونگذار بین عناوین مذکور در قانون یادشده قایل شده است، داخل در عنوان قاچاق نبوده و به همین جهت از حیث صلاحیت دادگاه، مشمول حکم مقرر در ماد ه ۴۴ آن قانون نمیباشد. بر این اساس، رأی شعبه سیزدهم دیوان عالی کشور که با این نظر انطباق دارد، به اکثریت آراء صحیح و قانونی تشخیص داده میشود.
این رأی طبق ماده ۴۷۱ قانون آیین دادرسی کیفری در موارد مشابه برای شعب دیوان عالی کشور، دادگاهها و سایر مراجع اعم از قضایی و غیر آن لازمالاتباع است.
هیأت عمومی دیوان عالی کشور
وکیل در مشهد ، مشاوره و وکالت تخصصی