شرایط اخذ پابند الکترونیک در جرایم کیفری

شرایط پابند الکترونیک در جرایم کیفری

شرایط اخذ پابند الکترونیک در جرایم کیفری

فهرست مطالب

به منظور کاستن از تعداد محکومان به حبس، پیش‌بینی و راهبرد‌های مربوط به کاهش جمعیت کیفری نهاد های جدیدی در قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ پیش‌بینی شد که از جمله این نهاد‌ها معافیت از کیفر، تعویق صدور حکم، تعلیق اجرای مجازات، نظام نیمه‌آزادی و همچنین قرار گرفتن تحت نظارت سامانه‌های الکترونیکی است. در ادامه شرایط اخذ پابند الکترونیک را باهم می خوانیم.

پابند الکترونیکی چیست؟

پابند های الکترونیکی ردیاب های هوشمندی هستند. که در انتهای مچ پا زندانیان بسته میشود. به این ردیاب ها محدوده ای مشخص تحت عنوان مکان امن می دهند. در صورت خروج زندانی از این محدوده حتی برای چند ثانیه تخلف آن به اداره پلیس اعلام میشود. و نزدیکترین پایگاه نیروی انتظامی خود را به فرد می رسانند.
ماده ۶۲ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ ، بند چ ماده ٢١٧ و ماده ۵۵۳ و ۵۵۴ قانون آیین دادرسی کیفری، بصورت قوانین عادی به مراقبت الکترونیکی و پابند الکترونیکی زندانیان اشاره دارد.

خصوصیات دستگاه پابند الکترونیکی

– امکان تغییر سایز و جابجایی در پابند الکترونیکی وجود ندارد
– عمر مفید این ردیاب‌ها بین ۳ تا ۴ سال است
– پابندهای الکترونیکی ضد اب و ضد ضربه هستند.

هرگونه تلاش برای بازکردن یا دستکاری پابند الکترونیکی، اطلاع‌رسانی به نیروهای پلیس را منجر می‌شود

خصوصیات پیشرفته برخی از پابند های الکترونیکی

– نیاز به شارژکردن مداوم ندارند
– قابلیت ضبط صدای مجرم
– رصد میزان الکل در خون
– شناسایی ارتکاب جرم و حتی شناسایی مصرف مواد مخدر

چه شرایطی برای اخذ پابند الکترونیک لازم است؟

در ماده ۲ آیین‌نامه اجرایی مراقبت های الکترونیکی به این موضوع اشاره شده و مواردی را هم مدنظر دانسته است.

به طور کلی در جرایم تعزیری درجه ۵ تا ۸ (حبس تا ۵سال یا جزای نقدی تا۵۰۰ میلیون ریال) در صورت وجود جهات تخفیف، پیش بینی اصلاح مرتکب، جبران ضرر و زیان (پس رضایت شاکی شرط نیست)، عدم وجود سابقه کیفری موثر دادگاه می‌تواند محکوم به حبس را در محدوده مکانی مشخص تحت نظارت سامانه های الکترونیکی قرار دهد. اما در جرایم تعزیری درجه ۲ تا ۴ (حبس از ۵ تا ۲۵ سال یا جزای نقدی از ۵۰۰ میلیون ریال تا دو میلیارد و هشتصد میلیون ریال) از همان ابتدا امکان تحت نطارت قرار دادن تحت نظارت سامانه‌های الکترونیکی وجود ندارد. بلکه باید یک چهارم از مدت مجازات گذشته باشد. مثلا برای شخصی که به ۲۰ سال حبس محکوم شده است. پس از گذشتن ۵ سال امکان تحت نظارت قرار دادن تحت سامانه‌های الکترونیکی وجود دارد.

نحوه درخواست پابند الکترونیک

در ماده ۵۵۳ قانون آیین دادرسی کیفری ترتیبات اخذ پابند الکترونیک بیان شده است.

فردی که شرایط لازم را دارد پس از صدور حکم می‌تواند درخواست خود را به مددکاران زندان ارائه دهد. و موافقت خود را برای اینکه باقیمانده دوران محکومیت خود را تحت مراقبت الکترونیکی در یک محدوده مشخص سپری کند اعلام نماید. فرم هایی به زندانی داده میشود که میتواند محدوده مراقبت را بسته به محل کار و محل سکونت خود تعیین کند. تا قاضی با توجه به این محدوده حکم را صادر کند.

اگر در خواست توسط مقامات زندان تایید شود. به قاضی اجرای احکام منتقل میشود. و بعد از تایید قاضی اجرای احکام قاضی حکمی صادر می‌کند. مبنی بر اینکه باقیمانده دوران محکومیت فرد تحت مراقبت الکترونیک در محدوده‌ای که با موافقت محکوم‌علیه تعیین شده است سپری شود. و البته قاضی می‌تواند دستورات و تدابیری را نیز ذکر کند. زندانی برای سهولت در انجام کار بهتر است از یک وکیل کیفری در مشهد کمک بگیرد.

مراحل گرفتن پابند الکترونیک

– اخذ وثیقه جهت جبران خسارت وارده به تجهیزات (دستبند یا پابند الکترونیکی ) و اجرای تعهدات مربوط
– ارائه آموزشهای لازم به متهم یا محکوم علیه و اخذ تعهد مبنی بر رعایت ضوابط مربوط
– نصب و راه اندازی تجهیزات
– دریافت هزینه استفاده از تجهیزات از فرد تحت مراقبت مطابق تعرفه، هر ماه یا در صورت تمایل وی به صورت یکجا

هزینه پابند چقدر است؟

قیمت اولیه پابند الکترونیک یک هزینه بین ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان تا ۳ میلیون تومان متغییر میباشد. و هزینه ماهانه نگهداری آن حدود ۳۰۰ هزار تومان در ماه میباشد. که میتواند به صورت یکجا پرداخت کند. تمامی ارقام نقریبی است. و ممکن است کمی بیشتر و یا کمتر باشد. طبق آیین نامه اجرایی پابند اکترونیک افرادی که به تشخیص سازمان زندان ها توانایی پرداخت تمام یا بخشی از هزینه استفاده از تجهیزات را ندارند، در حدود اعتبارات و منابع مالی سازمان از پرداخت هزینه معاف می گردند.

آیا پابند الکترونیک به باتری و شارژ نیاز دارد؟

پابند الکترونیکی زندانیان پس از ۷۲ ساعت شارژ، قابلیت نگهداری شارژ باتری حتی تا یک سال هم دارد. قابلیتی که در ردیاب آهنربایی نظامی نیز می توان دید. با وجود این زندانیان آزادی مشروط موظف هستند. در بازه های زمانی متفاوت خود را به زندان مربوطه برسانند. و قبل از اتمام شارژ ردیاب، نسبت به شارژ مجدد آن قبل از سر رسید اقدام کنند.

جهت اخذ نوبت مشاوره و قبول وکالت در دعاوی کیفری با وکیل پایه یک دادگستری در مشهد با شماره ذیل تماس حاصل فرمایید.

۰۹۱۵۵۰۰۳۴۱۷

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

نكو داشت نام آوران عرصه هاي گوناگون داراي دو ويژگي متمايز است:  اول آنكه، انسان نكو داشته از اقليم فردی خويش خارج می‌شود و وجهه‌ای اجتماعي می‌يابد، با اين توجيه كه هر بزرگداشتی بزنگاهی است كه سبب می‌شود تا انسان ستوده از قلمرو خويشتن خويش درگذرد و به مقام فرزانگی برسد. نكو داشت لاجرم قرين نيكنامی است و نيكی شانی اخلاقی دارد. بنابراين نكو داشت همانگاه كه رفتار نامداران را چونان معيارهای اخلاقی تعريف می‌كند، در باطن پاسداشت خوبی و رفتار نيك است

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
تعیین وقت حضوری مشاوره و وکالت